GESTALTTERAPEUT Marianne Higgs 

Klikk her for å redigere undertittel

OM MEG:

MIN BAKGRUNN

Marianne Higgs (1973)

Jeg er utdannet gestaltterapeut ved Norsk Gestaltinstitutt Høyskole (NGI).

Fra tidligere er jeg førskolelærer og ergoterapeut og er sertifisert ICDP- veileder.

I dag driver jeg egen privat praksis. I tillegg jobber jeg på aktivitetssenter for unge personer med demens sykdom. I denne forbindelsen er jeg også med på å holde samtalegrupper for pårørende.

Har lang erfaring med å jobbe i barnehage, både som førskolelærer og foreldreveileder.

Jeg har bodd et år i Ghana og hadde min tredjeklassepraksis i førskolelærerutdanningen i Namibia. Møtet med de to afrikanske kulturene har vært av stor betydning for min utvikling og valg senere i livet.

Jeg har selv erfart at livet byr på gleder og sorger, og bruker egen livserfaring på en profesjonell måte. Jeg tar med meg ydmykhet og stor respekt i møte med deg som klient.

Hvordan kan jeg «hjelpe» deg?

Du trenger ikke føle deg psykisk syk eller ha en viss problemmengde for å kontakte meg. Noen ganger kan såkalte småting også ta ganske stor plass, og faktisk forringe livskvaliteten fordi det forstyrrer i hverdagen. Jeg tenker at vi alle har godt av støtte i livet og en av de store eksistensielle utfordringene vi mennesker står i er solitude – vi er alle alene med oss selv. Min første foreleser i gestaltterapi sa det så tydelig: «Vi fødes alene og vi dør alene -  og vi trenger en hånd å holde i». I møte med meg kan du få støtte i det du opplever akkurat nå. Jeg dømmer ikke noe som rett eller galt. Det er som det er. Når du får støtte kan du også etter hvert være i det som er, fult og helt, og sammen med meg kan du kanskje utforske noe nytt? Kanskje ser du nye valgmuligheter som du tidligere ikke viste du hadde?


Gestaltterapi er en spennende, noen ganger krevende og til tider leken prosess. Det er ikke en quick-fix metode, men en terapiform som tar utgangspunkt i at ethvert menneske har de beste svarene for seg selv, i seg selv, og at det tar den tiden det trengs før endring kan skje. Sammen med meg kan du finne dine beste svar.